Gyógyulás Budapesten

Magyarország méltán híres a gyógyvizeiről. A margitszigeti termálvíz hőmérséklete 70°C, amely a hotel wellness egységeibe érkezik kb. 34°C, 36°Cés 40°C-os hőmérsékletűre hűtve, hatóanyagait 100 százalékig megőrizve.

 

A termálvíz különösen hatásos a mozgásszervi megbetegedések, izom- és bizonyos idegrendszeri bántalmak, valamint perifériás keringési zavarok kezelésében. A termálvízben való kikapcsolódás pedig tökéletes eszköz lehet a mindennapos stressz levezetésére is.

 

A szállodákban számos lehetőség adódik a tartalmas kikapcsolódásra

  • Fedett és nyitott medencék, élményfürdő, Jacuzzi, termálfürdők, szauna, gőzfürdő, aroma kabin.
  • Wellness és egészségközpont, Kneipp kezelés, sószoba.
  • Cardio központ, szemklinika, fogászat.
  • Fitness Klub
  • Napozó terasz, szolárium, infraszauna
  • Kozmetika

 

Gyógyulás Hévízen

Hévíz évtizedek óta a „gyógyulás fellegvára”. Gyógyvize− a hagyományos betegségek mellett−  kiválóan alkalmas például a reumatikus fájdalmak, mozgásszervi megbetegedések, nőgyógyászati betegségek, vagy esetleg sportsérülésekből eredő problémák, valamint a modern kor legelterjedtebb betegségei - a stressz és kimerültség - gyógyítására.

 

A "betegségeket" azonban nem mindig gyógyítani kell, hanem meg is lehet őket előzni. A hévízi pihenés kiválóan alkalmas megelőzésre is, ezért érdemes hosszabb időt kiszakítani a mindennapokból és egészségünkre figyelni. 

 

A víz összetevői és hőmérséklete:

A gyógy-tó vize kalcium- és magnéziumtartalmú, kénes, enyhe radon tartalmú gyógyvíz. Biológiai aktivitása a szerves vegyületek jelenléte következtében jelentős. Ez utóbbi adja egyedi jellegét. Nyáron a víz hőfoka 33-35 °C, de nagyon meleg napokon elérheti a 36-38 °C-ot is. Ősszel és télen a hőmérséklet alacsonyabb, mintegy 24-26 °C körül mozog.